De Weide in Zwaagdijk-Oost

"Landelijk en duurzaam wonen op korte afstand van de stad, voorzieningen, werk en recreatie "

De locatie

Alles in de buurt

Nieuwbouwplan De Weide is gelegen op een perfecte locatie midden in het lintdorp Zwaagdijk-Oost.

De nieuwe woningen komen op loop- en fietsafstand van het Winkelhart Zwaagdijk, de (brede) basisschool, de kinderopvang, de buitenschoolse opvang, het dorpshuis, de bushalte en de kerk. 

De multifunctionele accomodatie herbergt bovendien een sportzaal, een barruimte, vergaderruimte en een podium. 

In de buurt zijn verder een voetbalvereniging, een tennisvereniging en een restaurant.

Wonen aan het water

Veel woningen krijgen een tuin aan het water.
De waterlopen varieren van 6 tot 10 meter breed.

Op loop- en fietsafstand van alle dagelijkse voorzieningen

Winkelhart Zwaagdijk Oost

Winkelhart Zwaagdijk

Zwaagdijk Oost heeft een eigen winkelhart van maar liefst 15.000 vierkante meter. Er zijn 12 winkels gevestigd en die zijn 7 dagen per week geopend. Het winkelcentrum is lopend of met de fiets bereikbaar. Maar als u liever met de auto inkopen doet, dan is dat ook geen probleem, want er zijn wel 400 gratis parkeerplaatsen !

Klik hier voor de website van het Winkelhart Zwaagdijk 

MFA Zwaagdijk-Oost

Multifunctioneel centrum

Tegenover de wijk, aan de overkant van de Zwaagdijk, staat de MFA. In dit multifunctionele gebouw bevindt zich het dorpshuis, de basisschool, het kinderdagverblijf, een peuterspeelzaal en de buitenschoolse opvang. Ook is er een goed uitgeruste sportzaal met een multifunctionele vloer, waarin zelfs een podium met licht en geluid beschikbaar is. Per dagdeel te huur voor iedereen !
Klik hier voor de website van de MFA

Dichtbij de stad, werk en recreatie

Hoorn

Zwaagdijk-Oost ligt op fietsafstand van de stad Hoorn. Een prachtige stad met veel regionale voorzieningen, historische locaties, gezelligheid, leuke winkels, vele terrassen en restaurants.

Medemblik-haven

Medemblik

Een andere trekpleister in de buurt is Medemblik, de oudste stad van West-Friesland en een bekend watersportcentrum. Het stadje heeft een gezellige winkelstraat, een uitgebreide recreatiehaven en een levendig uitgaansleven.

Het IJsselmeer

Eveneens op fietsafstand ligt het IJsselmeer. Het uitgestrekte water heeft vele stranden, attracties en bezienswaardigheden en is een prachtige bestemming voor watersporters en zeilers.

Met de auto

Zwaagdijk-Oost is centraal gelegen en is aangesloten op de nieuwe Westfrisiaweg (N302), die loopt tussen Alkmaar en Enkhuizen. Via deze weg bent u in enkele minuten op de A7 richting de Afsluitdijk of Amsterdam (40 minuten). Via de Markerwaardweg (N240) bent u in 15 minuten in Medemblik.

Openbaar vervoer

Ook met het openbaar vervoer is het in Zwaagdijk-Oost goed geregeld.
Op loopafstand van de wijk ligt bushalte Van Diepen. Buslijn 132 gaat richting Andijk (het strand) en de andere kant op naar Hoorn, via Zwaag. Deze buslijn brengt u ook in een halfuur naar het NS-station Hoorn-Kersenboogerd.